PEUGEOT SPORT: 40 JAAR INNOVATIE

PEUGEOT Sport viert zijn 40e verjaardag…

Peugeot Sport, opgericht in oktober 1981 en oorspronkelijk Peugeot Talbot Sport genoemd, doet al vier decennia met succes mee aan de topkampioenschappen en competities van de motorsport over de hele wereld. Gedurende deze tijd heeft het Franse merk bewezen een baanbrekende kracht te zijn in zowel racen als rallysport, met enkele van de meest iconische auto’s van de sport in handen van uitzonderlijke coureurs.

Sinds de overwinning in ‘s werelds allereerste getimede evenement, de 1895 Parijs-Bordeaux-Parijs wegrace, heeft het merk motorsport gebruikt om zijn technologie vooruit te helpen. Vandaag begint het Hypercar-programma in het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) met de onlangs onthulde PEUGEOT 9X8 aan een vijfde decennium op het wereldtoneel met als doel een nieuw glorieus hoofdstuk toe te voegen aan een sportief avontuur, dat al lang zijn zoektocht belichaamt voor uitmuntendheid en gedeelde emoties.

 

Statistieken kunnen soms niet meer dan symbolisch zijn, maar het valt niet te ontkennen dat Peugeot Sport veel meer klinkende overwinningen heeft behaald dan het aantal jaren dat is verstreken sinds de oprichting in oktober 1981, en een record heeft gesmeed dat boekdelen spreekt voor het team.

 

Motorsport biedt de auto-industrie een uitzonderlijk technologisch laboratorium voor het versnellen van onderzoek en vooruitgang”, meent Linda Jackson, CEO van Peugeot. “Voor ons merk speelt het een essentiële rol bij de uitrol van onze modellen en onze plannen voor de mobiliteit van morgen. De 40 jaar in de autosport van Peugeot Sport hebben niet alleen een lange lijst van overwinningen en titels opgeleverd, maar ze zijn ook een bron van echte trots geweest. Het is dit erfgoed dat ons leidt en vooral als springplank dient voor verdere overwinningen, zowel vandaag als in de toekomst.”

 

MYTHISCHE AUTO’S

PEUGEOT Sport, gecreëerd door Jean TODT en aanvankelijk bekend als Peugeot Talbot Sport, heeft talloze iconische auto’s geproduceerd, waaronder de gedenkwaardige PEUGEOT 205 T16, 405 T16, 206 WRC, 306 Maxi en 905, meer recentelijk gevolgd door de PEUGEOT 908, 208 T16 Pikes Peak , 2008 DKR, 3008 DKR, 208 WRX en nu de revolutionaire PEUGEOT 9X8 die klaar staat om een ​​centrale rol te spelen in het elektrificatieplan van PEUGEOT, terwijl hij tegelijkertijd de nauwe banden belichaamt tussen de sportieve tak van het merk en het designteam.

 

In de afgelopen 40 jaar zijn de mannen en vrouwen bij PEUGEOT Sport met succes de uitdaging aangegaan van zoveel legendarische evenementen op zowel wereld- als nationaal niveau, en het zijn hun passie en professionaliteit – twee fundamentele waarden – die het huidige team blijven inspireren.

 

Bron: Peugeot.be