PEUGEOT 208 OP NUMMER 1

Het merk PEUGEOT levert uitzonderlijke prestaties in Europa, cumulatief voor de eerste twee maanden van 2021: De PEUGEOT 208 is de best verkochte auto en de PEUGEOT 2008 bezet de vierde plaats en positioneert daarmee twee voertuigen van het merk in de top 5 van best verkochte voertuigen in Europa.

 

Voor de tweede maand op rij voert de PEUGEOT 208 de ranglijst van de best verkochte auto’s in Europa. Dat is ook de eerste keer in de geschiedenis van het merk dat het is eerst op zowel de maand als de cumulatieve. In BelgiĆ« en Luxemburg staat de PEUGEOT 208 ook aan het hoofd de rangschikking van zijn segment voor dezelfde periode.

 

De PEUGEOT 2008, van zijn kant, behaalt een uitstekend resultaat en bezet de derde positie in de maand en de vierde plaats in de som het jaar 2021, een stijging van 64% ten opzichte van 2020 in een groeiende markt afname van 21%. In BelgiĆ« is PEUGEOT 2008 ook de leider in MPV van segment B. Dit behaalde resultaat is opmerkelijk en zeer bemoedigend, het laatste zodra een voertuig van het merk Lion deze positie heeft ingenomen dateert van maart 2008. Het is de vrucht van het volhardende werk dat is ondernomen jarenlang door alle teams van het merk. Op het moment dat PEUGEOT zijn logo vernieuwt en het geheel lanceert nieuwe PEUGEOT 308, het succes van de twee auto’s in het B-segment versterkt het merk leeuw in zijn strategische keuzes.

 

(origineel persbericht vertaald met Google translate)